Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

SINOS podržao štrajk grčkih novinara

29.09.2017.

Sindikat novinara Srbije SINOS uputio je kolegama grčkog novinarskog sindiata podršku, povodom njihove odluke da štrajkom spreče zatvaranje posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike 

-Uvereni  smo da će te uspeti u svojojoj pravedoj sindikalnoj borbi. Solidarnost, hrabrost i energičnost kojom štitite interese članstva naš su uzor – navodi se u podršci SINOS grčkim kolegama.

Grčka je juče ostala bez vesti jer su novinari stupili u 24-časovni štrajk, na koji ih je pozvao najveći grčki novinarski sindikat iz straha da će doći do zatvaranja posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike, preneo je Tanjug. Juče nisu emitovane vesti na televizijama i sajtovima, niti su štampane dnevne novine, javio je AP. 

Udruženje novinara Atine zatražilo je pomoć vlade i medijskih kompanija zbog opstanka posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike. Finansijska kriza u zemlji u velikoj meri utiče i na grčke medije, koji su ostali bez prihoda zbog velikog pada prodaje reklamnog prostora i broja pretplatnika, dok je istovremeno veliki broj novinara nezaposlen.

IZVOR: 

Najnovije