Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Udruzenje medija i medijskih radnika: Nema solidarnosti sa dželatima medijske scene

29.09.2017.
UMMR

Poštovane kolege!

Nema novinara ili medisjkog radnika sa kojim se nećemo solidarisati ukoliko bude sprečen ili napadnut radeći svoj posao, ako izgubi radno mesto ili bude izložen bilo kakvim pritiscima zbog svojih stavova.
Međutim, odbijamo da se solidarišemo sa onima koji su celokupnu medijsku scenu  toliko urušili da će joj trebati decenije da se vrati na nivo čak i pre poslednjeg rata.
Ko je to učinio, zašto, i da li sa njima treba da se solidarišemo?
Naš odgovor je NE.
Ne može se žrtva solidarisati sa dželatom. Pozivamo UNS da se oslobodi koalicije koja je i njih uvukla u vrtlog u kojem su nestale stotine medija, a hiljade medijskih radnika postali sezonski radnici.
Ne možemo se solidarisati sa komisijskim, ekipnim i kumovskim orgijanjem narodnim novcem, sa onima što su gledali jedino svoju vajdu a ne opšti interes.
Oni čiji sajt je odbrojavao mesece, dane i sate do  katastrofe u kojoj su mnogi nestali sa medijske scene dužni su bar izvinjenje. Od njih više niko ništa i ne očekuje a kakva je njihova solidarnost viđena je u godinama iza nas .
  Od UNS – a bar očekujemo da se maksimalno uključi u spasavanje preživelih, da zajedno sa Medijskim savezom krene u reformu koja sledi i koja je poslednja šansa za spasenje.
Gospodin Radomirović je častan čovek, sigurni smo da je svestan da u kući novinara nema mesta za one koji predsedniku Srbije javno psuju majku a sede u Vladi, za šrafciger majstore koji obijaju kolegama kancelarije, seka perse i ostale tapkaroše.
Ne može se kuća namenjena svim medijskim poslenicima pretvoriti u butike u kojima se prodaju gaće i čarape dok se istovremeno na hiljade kolega potuca  od nemila do nedraga.
Gvozden Nikolić
Udruženje medija i medijskih radnika

IZVOR: UMMR

 

Najnovije