Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Medijska strategija do kraja godine

18.09.2017.
Vukosavljević

 

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević poručio je da će do kraja godine biti završena nova medijska strategija kojom će biti rešena pitanja neprimerenih sadržaja na komercijalnim televizijama, a da će biti rešena i kriza u pojedinim medijskim kućama kao što su “Novosti”, “Politika” i “Tanjug”.
Suočeni smo sa problemom banalnih i skaradnih sadržaja, posebno u elektronskim medijima. Ministarstvo kulture i informisanja je protiv toga, nažalost, nemamo sve alate u svojim rukama. Sankcijama za takve aktivnosti bave se REM i druga regulatorna tela, ali se nadam da ćemo ovom novom medijskom strategijom uspeti koliko možemo da na tu stvar ukažemo i da je obuzdavamo”, istakao je Vukosavljević gostujući u emisiji “Sedmica” Radio Beograda.
Govoreći o finansiranju javnog servisa, on je rekao da RTS kroz pretplatu i direktno iz budžeta dobija godišnje 80 miliona evra. 
On je rekao da je Ministarstvo iznelo i predloge rešenja situacije novinske agencije Tanjug navodeći da se rešenje očekuje u narednom periodu i nagovestio da bi Tanjug mogao ostati državna agencija.
   

IZVOR: "Blic"

Najnovije