Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Antonijević: Sledeće nedelje raskid privatizacije RTV Kragujevac

18.01.2017.
Čovek

„Ministarstvo privrede danas nam je poslalo obaveštenje da će, najverovatnije sledeće nedelje, biti raskinuta privatizacija RTV Kragujevac“, rekao je za UNS predsednik UGS „Nezavisnost" u Radio-televiziji Kragujevac Goran Antonijević.

Kako je istakao, u saopštenju Ministarstva koje je ovoj medijskoj kući stiglo, stoji da vlasnik Radoica Milosavljević nije u roku uplatio nove bankarske garancije.
„Bankarske garancije koje je uplatio kada je kupljen medij su mu oduzete jer nije isplaćivao zarade, a nove nije uplatio ni nakon roka koje mu je Minstarstvo dalo. Rekli su nam da će se komisija Ministarstva sastati najverovatnije sredinom sledeće nedelje i da će privatizacija biti raskinuta“, rekao je Antonijević UNS-u i dodao da je nejasno šta će se dalje desiti sa ovim medijem.
„Ili će se medij vratiti u državno vlasništvo, pa na ponovnu prodaju, ili će otići u stečaj“, rekao je Antonijević.
Podsetimo, zaposleni u RTV Kragujevac zarade nisu dobili već osam meseci. Televizija Kragujevac je prekinula emitovanje programa 7. decembra, pošto su izvršitelji popisali opremu za emitovanje i proizvodnju programa, a čiji je deo kasnije prodat po tužbama zaposlenih za neisplaćene zarade.
„Osam meseci nemamo prihode. Pisali smo i molbu Ministarstvu rada da nam da neku solidarnu pomoć, ali nismo dobili odgovor. Na ivici smo egzistencije“, rekao je Antonijević.

IZVOR: UNS

 

Najnovije