Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

„Nedeljne novine“ pripašće novinarima, gasi se Radio „Temerin“

26.11.2016.
"Nedeljne novine"

Ministarstvo privrede raskinulo je prošlog meseca drugi put privatizaciju lista „Nedeljne novine“ iz Bačke Palanke jer vlasnik Milojko Pavlović nije poštovao kupoprodajni ugovor.

Pavlović koji je prošle godine za ovaj medij izlicitirao 34 hiljade evra nije uplatio tu sumu i uložio ugovoreni novac. Zoran Baćina, zaštitnik državnog kapitala koga je „Nedeljnim novinama“ dodelilo Ministarstvo privrede, rekao je za UNS da zaposlenima plate kasne dva meseca, ali da je preduzeće pre toga poslovalo bez problema.
- Komisija Ministarstva privrede je vršila redovne kontrole i uočila kršenje ugovora. Akcije su vraćene u državno vlasništvo i zakazana je skupština akcionara kada će te akcije biti dodeljene zaposlenima – rekao je Baćina.
On je dodao da su „Nedeljne novine“ čitane u Bačkoj Palanci, imaju dobre prihode i saradnju sa lokalnom samoupravom.
„Nedeljne novine“ koje priređuju sadržaj i na mađarskom i slovačkom jeziku prodate su prvi put pre osam godina, ali je i ta privatizacija raskinuta zbog nepoštovanja ugovora.
Gasi se Radio „Temerin“
Dvejezični Radio „Temerin“ prestaće da emituje program 1. decembra kada mu ističe dozvola za emitovanje. Ovaj medij propustio je priliku za privatizaciju pa je od oktobra prošle godine radio i dalje pod vlasništvom Opštine Temerin.

IZVOR: UNS

 

Najnovije