Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Stekli se uslovi za poništaj privatizacije RTK

18.10.2016.
Čovek

Vlasnik Radio televizije Kragujevac, biznismen iz Kruševca Radioca Milosavljević, nije u zadatom roku, koji je, prema kuprodajnom ugovoru istekao sredinom prošle nedelje, u nabavku opreme za tu medijsku kuću investirao predviđenih 150.000 evra, čime su se, kako tvrdi rukovodstvo Sindikata UGS “Nezavisnost” u RTK, stekli uslovi za poništenje privatizacije firme.

- Milosavljević je, koliko nam je poznato, od 13. oktobra prošle godine do sada, u RTK uneo nešto stare opreme koja ne vredi više od desetak hiljada evra. U nabavku nove opreme nije, međutim, uložio ni jedan evro, čime je prekršio onu odredbu iz kuprodajnog ugovora prema kojoj je bio obavezan da u našu medijsku kuću investira 150.000 evra. Sindikat je, zbog toga, pre nekoliko dana zatražio od nadležnih u Ministarstvu privrede reviziju tog ugovora, ali od njih još uvek nismo dobili nikakav odgovor, rekao je našem listu predsednik ogranka UGS “Nezavisnost” u RTK Goran Antonijević.
Istakao je, pritom, da je ta sindikalna organizacija pozvala zaposlene u RTK da, početkom ove sedmice, zbog četiri zaostale zarade, stupe, najpre u štrajk upozorenja, a potom da, u zavisnosti od razvoja situacije, totalno obustave rad.
U Sindikatu UGS “Nezavisnost” kažu da se do sredine prošle nedelje, što je bio rok za okončanje izjašnjavanja, za dobrovoljni odlazak iz RTK, uz otpremnine od po 200 evra po godini radnog staža, prijavilo oko 30 od ukupno 67 preostalih radnika te medijske kuće. Dodatni rok za prijavu istekao je juče.

IZVOR: "Danas"

 

Najnovije