Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

Reakcije na Vučićevu izjavu da je Danas tabloid

15.08.2016.
"Danas"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje u parlamentu, između ostalog, nazvao je dnevni list Danas tabloidom.

Evo kako su to prokomentarisali sagovornici Danasa Vukašin Obradović, LJiljana Smajlović, Bojan Pajtić i Nebojša Krstić.
Vukašin Obradović, Nezavisno udruženje novinara Srbije
Ne radi se ovde, naravno, o besmislici da je Danas tabloid. Reč je zapravo o otvorenom zahtevu vlasnicima Danasa najpre za smenom Dragoljuba Petrovića, a tek potom i za "upristojavanjem" uređivačke politike. Mentalni sklop premijera ne može da podnese tamo nekog Dražu koji se, zamislite, usuđuje da se podsmeva NJemu i to dok se sledeće godine očekuje rast BDP, najveći u Evropi. Ej, NJemu!? Ko mi ne veruje, neka prelista tvitove @Krle22.
LJiljana Smajlović, Udruženje novinara Srbije 
Nerazumljiva mi je ta izjava. Danas jedino po formatu liči na tabloid. 
Bojan Pajtić, Demokratska stranka 
Krajnje je neprimereno da predsednik Vlade lepi etikete medijima. Znajući koliki je medijski mrak u Srbiji, čim vas on napada, znači da ste sačuvali profesionalni integritet i sačuvali nadu da ne pristaju sve novine da budu slepe sluge režima. 
Nebojša Krstić, marketinški stručnjak
Mislim da se Danas, posle smene Zorana Panovića, svojski trudi da postane drugosrbijanski tabloid i glasilo razjarene gomile sa Tvitera. To je ogromna šteta s obzirom na to da je nekad bio list za pismene.
Boško Obradović, Dveri
Vučiću smeta svako drugačije misljenje. SNS ne trpi razlišito mišljenje i najradije bi ukinula opoziciju. Danas nije problem, već Vučićeva ideja da svuda mora da bude prikazan kao najbolji, najlepši i najpametniji. Ko drugačije kaže - kleveće i laže.

IZVOR: "Danas"

 

Najnovije