Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha

LJiljana Smajlović: Otkaz dobila od Vučića

21.07.2016.
Smajlović

Ovo je potez vlasnika, i to onog koji ima zlatnu akciju. Zato bih rekla da iza mog otkaza stoji državni vlasnik , odnosno Aleksandar Vučić, ističe LJiljana Smajlović, predsednica UNS i doskorašnja urednica Politike, u intervjuu za poslednji broj Nedeljnika.

Na pitanje zašto bi je Vučić smenio, Smajlović napominje da je to pitanje za njega. “Ja bih volela da ga neko to pita, ali vidite da ga ne pita”, ističe Smajlović i dodaje da lider SNS i premijer nikada nije vršio pritisak na nju dok je uređivala Politiku.
O svom odnosu sa menadžmentom, kaže, više puta je obaveštavala Vučića, ali joj je on govorio da ne treba da ide sa mesta glavne i odgovorne urednice Politike. Smajlović, nakon što je podnela ostavku, a potom i dobila otkaz, napominje za Nedeljnik da poslednjih dana nije čitala Politiku.
“Ne mogu da odgovorim kako mi izgledaju novine, ali mogu da odgovorim kako mi izgleda činjenica da je vršilac dužnosti glavnog urednika prvi dan rekao da neće biti otkaza, ali pod uslovom da niko nigde ne komentariše ono što se dešava u redakciji, što ja smatram nekom vrstom pretnje”, istakla je ona u razgovoru za Nedeljnik.
LJiljana Smajlović je nedavno dala ostavku na mesto glavne i odgovorne urednice lista Politika kao znak protesta protiv menadžmenta te kuće.

IZVOR: "Danas"

 

Najnovije