Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Aktuelno
28.06.2022.
Predsednica Evropske federacije novinara (EFJ) Maja Sever izjavila je danas da regionalni javni medijski servisi gube poverenje građana, i da za to najveću krivicu snose zaposleni u tim medijskim kućama.
Vlada
28.06.2022.
Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara najoštrije je danas osudila lepljenje plakata u Vranju sa likom Verana Matića, predsednika Asocijacije nezavisnih elektronskih medija.
22.06.2022.
Nova predsednica Evropske federacije novinara (EFJ) Maja Sever dala je intervju za SINOS u kome je napomenula da je glavni problem trenutno bezbednost medijskih radnika.Intervju možete pogledati i na youtube kanalu SINOS-a. IZVOR: SINOS
Grad Vranje
17.06.2022.
Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara je na današnjem vanrednom sastanku razmatrala pretnje koje su upućene vlasnici Oliveri Vlatković i zaposlenima OК Radija u Vranju.
Maja Sever, foto SINOS
14.06.2022.
IZMIR - Na Generalnoj skupštini Evropske federacije novinara (EFJ), koja se održava u turskom gradu Izmir, danas je za predsednicu ove organizacije velikom većinom glasova izabrana Maja Sever. Ona je od ukupnih 144, osvojila 137 glasova. Njen protivkandidat bio je poljski novinar Mariuš Pilis. U prvom obraćanju delegtima Generalne skupštine Maja Sever, koja je i predsednica Sindikata novinara Hrvatske, je istakla da je novinarstvo u svakom društvu javno dobro, korisno društvu i demokratizaciji.   Dejan Gligorijević, član Izvršnog odbora SINOS
Čovek
14.06.2022.
Novinarka Radio-televizije Кragujevac Snežana Ćeriman nezakonito je dobila otkaz u toj medijskoj kući, presudio je Osnovni sud u Кragujevcu. Sud je obavezao Radio-televiziju Кragujevac da novinarku vrati na isti ili odgovarajući posao.
Izmir Skupstina EFJ
13.06.2022.
IZMIR - Danas je u turskom Izmiru počela dvodnevna Generalna Skupština Evropske federacije novinara.
07.06.2022.
Novinarka i predsednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever kandidatkinja je za predsednicu Evropske federacije novinara (EFJ), a o tome će se odlučivati na generalnoj skupštini Evropske federacije novinara (EFJ) u Izmiru 13. i 14. juna.
UNS
02.06.2022.
Zaposleni u medijima u Srbiji neretko se suočavaju sa različitim problemima kada je u pitanju regulisanje radnog staža. Mnogima je penzija pod velikim znakom pitanja jer su bili honorarni saradnici godinama ili im poslodavci nisu uplaćivali doprinose, odnosno imaju „rupe“ u stažu koje često otkriju tek kad završe radni vek
Grad Subotica
01.06.2022.
Novčani iznosi iz tabele koja sledi odnose se na firme Vladana Stefanovića i udruženja koja se dovode u vezu sa njim.