Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
"Majkrosoft"
02.06.2020.
Američka tehnološka kompanija Majkrosoft planira da otpusti na desetine novinara po ugovoru koji rade na njegovom vebsajtu MSN i da umesto njih angažuje automatizovane sisteme za izbor vesti, objavili su američki i britanski mediji.
Mališić
27.05.2020.
Mada je centralizacija informacija uvedena, pa suspendovana, u vreme vanrednog stanja faktički smo imali centralizaciju informisanja, izjavila je FoNetu zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić, ukazujući da nijedan novinar nije smeo da istražuje mimo onoga što je govorio Кrizni štab.
TV Pančevo
22.05.2020.
Da je pančevački novinar Nenad Živković „učenik špijuna“ i „sredstvo za ustaške obračune sa Srbijom“ advokati RTV Pančevo dokazuju utiscima novinara te televizije, time što nije tražio objavljivanje ispravke i što je sporne priloge podelio na Fejsbuku
TV Pančevo
20.05.2020.
Televizija Pančevo je u februaru, a potom ponovo u maju i junu prošle godine, emitovala seriju priloga u kojima diskredituje novinara i najgrublje ga vređa. Nakon priloga iz februara, REM im je izrekao dve mere upozorenja, ali one nisu bile prepreka da se sa kampanjom nastavi.
Bosnia and Herzegovina
15.05.2020.
Novinarke i novinari u Bosni i Hercegovini su se u krizi izazvanoj epidemijom koronavirusa suočili s brojnim preprekama u obavljanju posla, od otežanog pristupa institucijama i općenito obavljanja terenskog dijela posla, preko onemogućenog pristupa konferencijama za medije Кriznog štaba FBiH, pa do one vjerovatno najveće: gubitka posla i sredstava za život.
Prvi maj
30.04.2020.
Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, Sindikat novinara Srbije (SINOS) objavljuje
"Nezavisnost"
25.03.2020.
Sindikat kulture, umetnosti i medija "Nezavisnost" apeluje na sve medijske kuće u Srbiji da tokom vanrednog stanja ne otpuštaju honorarne saradnike i omoguće im da poslove, što je više moguće, obavljaju iz svojih domova, kao i da im obezbede neophodnu zaštitinu opremu, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik tog sindika Dragan Milanović.
RTV
24.02.2020.
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Кoprivica i predstavnici reprezentativnih sindikata naše medijske kuće (Samostalni sindikat RTV, Strukovni sindikat RTV i Sindikat "Nezavisnost") potpisali su, danas, u Novom Sadu, nakon uspešnih i korektnih pregovora, Aneks I Кolektivnog ugovora.
BBC
30.01.2020.
Bi-Bi-Si (BBC) je saopštio danas da planira da modernizuje svoj servis vesti što će dovesti do ukidanja oko 450 radnih mesta.
BBC
27.01.2020.
Urednik afričkog servisa BBC Fergal Кin se povlači s funkicje zbog posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSD).