Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
"Večernje novosti"
10.10.2017.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno suđenje.
Grcka
29.09.2017.
Sindikat novinara Srbije SINOS uputio je kolegama grčkog novinarskog sindiata podršku, povodom njihove odluke da štrajkom spreče zatvaranje posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike
Grcka
27.09.2017.
Grčka je juče ostala bez vesti jer su novinari stupili u 24-časovni štrajk, na koji ih je pozvao najveći grčki novinarski sindikat iz straha da će doći do zatvaranja posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike, prenosi Tanjug.
Zrenjanin
20.09.2017.
Prvi put nakon dugog niza godina, novinarima i fotografima lista „Zrenjanin“ bilo je onemogućeno da obavljaju svoj posao!
07.09.2017.
Iako je tvrdio da će bez hrane, ali i bez vode, zbog lošeg stanja u državi, štrajkovati “do kraja” ili dok ne dobije azil za neku “bolju zemlju”, bivši novinar Jovica Vasić, nakon 2 dana, zbog zabrinutosti porodice i prijatelja, odustao je od štrajka.
06.09.2017.
Novinara Jovicu Vasića, koji je danas drugi dan štrajkovao glađu i žeđu ispred sedišta Policijske uprave u Nišu, u znak protesta zbog katastrofalnog položaja „običnog čoveka“ i neprocesuiranja zloupotreba „privilegovanih“ u Srbiji, od početka protesta nije obišao niko od predstavnika organa vlasti ili državnih organa.
"Dan"
09.08.2017.
Udruženje novinara Crne Gore je zabrinuto povodom otkaza novinaru dnevnog lista „Dan“ Draženu Živkoviću.
27.07.2017.
Mnogi javni mediji duguju plate i doprinose svojim radnicima koji su prisiljeni na prijetnje i štrajkove, od javnog servisa do lokalnih medija.
Rajić
23.07.2017.
Konsultant Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić ocenio je da najuticajnije sindikalne organizacije u Srbiji imaju moć i "mašinu" koja može od političkog establišmenta da zahteva zaštitu za zaposlene, ali da godinama nije bilo takve inicijative, već da sindikati uglavnom "gase požare" kad se u nekim firmama javi problem.
Kina
21.07.2017.
Predstavnici kineske kompanije Hestil Srbija, u čijem sastavu posluje smederevska železara, zahtevaju od Vlade Srbije izmenu Zakona o radu to jest pooštravanje njegovih odredbi na uštrb radničkih prava, saznaje Danas u diplomatskim krugovima u Beogradu.