Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
Montenegro
08.07.2021.
Novinari su prošle godine radili u otežanim uslovima, njihova bezbjednost je ugrožena, a ključni slučajevi napada na novinare i dalje nisu riješeni. To je ocijenjeno na konferenciji „Sloboda medija: juče, danas, sjutra“ koju je organizovao Sindikat medija Crne Gore u partnerstvu s Građanskom alijansom, uz finansijsku podršku Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.
Zitiste
13.05.2021.
Uprkos odlukama gotovo svih sudskih instanci u našoj zemlji, poslodavac uzbunjivača Divne Sakradžije, opštinska uprava u banatskom mestu Žitište, nastavlja da vrši odmazdu nad njom odbijajući da je vrati iz obližnjeg sela Torak, gde radi na radnom mestu na kojem faktički nema zaduženja.

Veličković
03.05.2021.
Na upravo završenim izborima Sindikata novinara Srbije u
podružnici RTS, s najviše glasova za predsednika je izabran Dušan
Veličković, novinar informativnog programa.
29.04.2021.
U Srbiji do marta ove godine registrovano je ukupno 828 nezaposlenih novinara, navode za Udruženje novinara Srbije (UNS) u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ). Statistika NSZ-a pokazuje da se broj nezaposlenih novinara povećao za više od sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, a najveći broj nezaposlenih su žene.

NDNV
27.04.2021.
Novinarka Ana Lalić ocenila je danas da su jedina konstanta u srpskom novinarstvu „bezbednjaci“ kojih ima u svim velikim redakcijama i koji opstaju uz svaku vlast.

12.03.2021.
"Na pitanje o tome ko je kriv za loše stanje radnih prava novinarki i novinara, deo učesnika odgovara da je loše stanje rezultat lošeg ekonomskog stanja nacionalne ekonomije, uopšteno, i medijskog sektora, sektora, konkretnije."

Euronews
11.02.2021.
Zaposleni na evropskoj televiziji Juronjuz (Euronews) čije je sedište u Lionu, danas su počeli 24-časovni štrajk zbog najavljenog ukidanja radnih mesta, saznaje se od sindikata.
TV Pančevo
26.01.2021.
Novinar Nenad Živković tvrdi da je najveći deo priloga RTV Pančevo o njemu neistinit, a da je posebno uvredljiva tvrdnja da dobija podršku proustaških medija u Hrvatskoj, pošto je, kako kaže, čitav javni angažman posvetio borbi protiv fašizma
TV Pančevo
25.01.2021.
Tužba je podignuta zbog tri priloga, emitovanih na RTV Pančevo tokom maja i juna 2019. godine, zbog kojih je pančevački medij zaradio meru upozorenja od strane REM-a, a tadašnji glavni urednik je smenjen
TV Pančevo
11.01.2021.
Novinar portala Pančevo siti (www.pancevo.city) Nenad Živković izjavio je da je neregistrovani portal „Banatska istina“ (banatskaistina.com) objavio sličan, izrazito uvredljiv tekst protiv njega, kao što su to pre dve godine uradili TV Pančevo i portal epancevo.rs, zbog čega ih je Živković tužio.