Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
SAD
22.01.2018.
Novinari „Los Anđeles tajmsa“ izglasali su u januaru da se, uprkos protivljenju rukovodstva, u ovom listu formira sindikat.
BBC
08.01.2018.
Urednica Bi-Bi-Si servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnela je ostavku na to radno mesto, zbog, kako je rekla, nejednakosti u visini zarada žena i muškaraca.
"Večernje novosti"
15.11.2017.
U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje po tužbi novinarke Jelene Jovović protiv Kompanije „Novosti“ za mobing, koje je trebalo da bude ponovljeno po presudi Apelacionog suda.
Grcka
24.10.2017.
Vodeći sindikati novinara u Grčkoj objavili su dvodnevni štrajk u svim medijima, i trajaće do 6 sati 26.oktobra, javlja RIA Novosti.
"Večernje novosti"
10.10.2017.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno suđenje.
Grcka
29.09.2017.
Sindikat novinara Srbije SINOS uputio je kolegama grčkog novinarskog sindiata podršku, povodom njihove odluke da štrajkom spreče zatvaranje posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike
Grcka
27.09.2017.
Grčka je juče ostala bez vesti jer su novinari stupili u 24-časovni štrajk, na koji ih je pozvao najveći grčki novinarski sindikat iz straha da će doći do zatvaranja posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike, prenosi Tanjug.
Zrenjanin
20.09.2017.
Prvi put nakon dugog niza godina, novinarima i fotografima lista „Zrenjanin“ bilo je onemogućeno da obavljaju svoj posao!
07.09.2017.
Iako je tvrdio da će bez hrane, ali i bez vode, zbog lošeg stanja u državi, štrajkovati “do kraja” ili dok ne dobije azil za neku “bolju zemlju”, bivši novinar Jovica Vasić, nakon 2 dana, zbog zabrinutosti porodice i prijatelja, odustao je od štrajka.
06.09.2017.
Novinara Jovicu Vasića, koji je danas drugi dan štrajkovao glađu i žeđu ispred sedišta Policijske uprave u Nišu, u znak protesta zbog katastrofalnog položaja „običnog čoveka“ i neprocesuiranja zloupotreba „privilegovanih“ u Srbiji, od početka protesta nije obišao niko od predstavnika organa vlasti ili državnih organa.