Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
RTS
18.05.2017.
Nezadovoljni radnici javnih servisa imaju iste zahteve - vraćanje 10 odsto umanjenih zarada, sporazum o dinamici isplate tog novca, povećanje plata i prijem svih angažovanih saradnika u stalni radni odnos.
18.05.2017.
Petoro novinarki i novinara koji se više nisu dobro osećali u medijima u kojima su godinama radili, koji su želeli ili bili prinuđeni da sve počnu iz početka, za Cenzolovku govore o tome kako su prošli kroz pravu dramu, ali i o olakšanju i preporodu
RTS
17.05.2017.
Štrajkački odbor sindikata „Nezavisnost” u RTS-u odlučio je da otkaže jednosatnu obustavu rada, koja je bila zakazana za danas u 13 časova.
Radomirović
15.05.2017.
Radomirović priča šta bi voleo da se u novinarskoj profesiji promeni za vreme njegovog mandata, govori o rasvetljavanju ubistava novinara u Srbiji.Vladimir Radomirović je novi predsednik Udruženja novinara Srbije, i osnivač i urednik portala "Pištaljka".
"Večernje novosti"
15.05.2017.
Situacija u redakciji „Večernjih novosti“ je teška, a zaposleni su se podelili i drugačije vide moguća rešenja za izlazak iz finansijske krize zbog koje se ovaj medij našao u žiži javnosti u poslednjih nekoliko dana.
"Večernje novosti"
12.05.2017.
Sindikat novinara "Novosti" uputio je danas dopis Nadzornom odboru Kompanije i pozvao ga da hitno reaguje i zaustavi atmosferu linča koja se širi redakcijom.
Bujošević
12.05.2017.
Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević ocenio je u današnjem saopštenju da Odluka Sindikata RTS "Nezavisnost" o stupanju u štrajk upozorenja "nije doneta u skladu sa odredbama Zakona o štrajku", ali da je poslodavac spreman da odgovori na postavljene zahteve.
RTS
12.05.2017.
Odbor poverenika Sindikata RTS "Nezavisnost" doneo je odluku o stupanju u štajk upozorenja, koji je najavljen za 17. maj u 13 časova i trajaće jedan sat "prekidom rada i okupljanjem zaposlenih u krugu poslovnog prostora poslodavca, Aberdareva 1 – pakring prostor".
UNS
09.05.2017.
Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava zahteve zaposlenih u “Večernjim novostima” koji traže od Vlade Srbije, upravljača Kompanijom “Novosti”, da hitno počne rešavanje nagomilanih problema sa kojima se ova medijska kuća suočava.
02.05.2017.
Neoliberalne ekonomske mere koje se sprovode u Srbiji idu na štetu radnika i služe jedino povećanju profita velikih kompanija, kaže za DW Krunoslav Stojaković, šef beogradske kancelarije fondacije „Roza Luksemburg“.