Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
Riha
24.04.2018.
Pre tri godine prvi put u 80 godina, NIN je ostao bez urednika političke rubrike, rubrike koja otvara novine, kao najvažnija u političkom nedeljniku, ističe novinarka Antonela Riha, koja je prošle nedelje dobila prvostepenu presudu protiv Nedeljnih informativnih novina u njenu korist.
SNS
28.03.2018.
Novinar čačanske TV Telemark Nebojša Jovanović izjavio je da je dobio otkaz na toj televiziji zato što se visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) iz tog grada žalio na njegove tekstove koje objavljuje u lokalnim sedmičnim novinama Čačanske novine.
RTS
26.03.2018.
Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i predsednici tri reprezentativna sindikata potpisali su danas, posle šest meseci pregovaranja, novi kolektivni ugovor.
NIN
21.03.2018.
O gorčini, neprijateljstvu i nedostatku solidarnosti među novinarima, o njihovom ponižavajućem radnom statusu, o podelama na „naše“ i „njihove“ koje odgovaraju svakoj valsti, o urednicima koji podležu pritiscima, o neefikasnosti sindikata... govori novinarka Dragana Pejović, sindikalna aktivistkinja u nedeljniku NIN.
SAD
22.01.2018.
Novinari „Los Anđeles tajmsa“ izglasali su u januaru da se, uprkos protivljenju rukovodstva, u ovom listu formira sindikat.
BBC
08.01.2018.
Urednica Bi-Bi-Si servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnela je ostavku na to radno mesto, zbog, kako je rekla, nejednakosti u visini zarada žena i muškaraca.
"Večernje novosti"
15.11.2017.
U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje po tužbi novinarke Jelene Jovović protiv Kompanije „Novosti“ za mobing, koje je trebalo da bude ponovljeno po presudi Apelacionog suda.
Grcka
24.10.2017.
Vodeći sindikati novinara u Grčkoj objavili su dvodnevni štrajk u svim medijima, i trajaće do 6 sati 26.oktobra, javlja RIA Novosti.
"Večernje novosti"
10.10.2017.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno suđenje.
Grcka
29.09.2017.
Sindikat novinara Srbije SINOS uputio je kolegama grčkog novinarskog sindiata podršku, povodom njihove odluke da štrajkom spreče zatvaranje posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike