Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
RTV
24.02.2020.
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Кoprivica i predstavnici reprezentativnih sindikata naše medijske kuće (Samostalni sindikat RTV, Strukovni sindikat RTV i Sindikat "Nezavisnost") potpisali su, danas, u Novom Sadu, nakon uspešnih i korektnih pregovora, Aneks I Кolektivnog ugovora.
BBC
30.01.2020.
Bi-Bi-Si (BBC) je saopštio danas da planira da modernizuje svoj servis vesti što će dovesti do ukidanja oko 450 radnih mesta.
BBC
27.01.2020.
Urednik afričkog servisa BBC Fergal Кin se povlači s funkicje zbog posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSD).
RTV
13.01.2020.
Pokrajinski javni servis, Radio-televizija Vojvodine, potpisao je novi ugovor sa agencijama koje posreduju u zapošljavanju, vredan 200 miliona dinara. Plan je da preko konzorcijuma Montop HRS i Laboris HRS bude angažovan 371 radnik, a ugovor će važiti sve dok obezbeđeni novac ne bude potrošen, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar. U sindikatu "Nezavisnost", odakle su pre godinu dana zbog angažovanja agencija podneli i krivične prijave, upozorav
BBC
13.01.2020.
Televizijska voditeljka Samira Ahmed dobila je BBC na sudu u sporu oko nejednake plate.
France
17.12.2019.
Zaposleni novinske agencije Rojters u Francuskoj u ponedeljak su "ogromnom većinom" doneli odluku o štrajku koji će se održati u utorak kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog otpuštanja, navodi se u saopštenju predstavnika osoblja.
TV Pančevo
15.11.2019.
Pripremno ročište po privatnoj tužbi novinara sajta Pančeva Si ti (www.pancevo.city) Nenada Živkovića protiv odgovornog urednika televizije Pančevo Miroslava Milakova i Radio-televizije Pančevo zbog uvreda koje su mu upućene na toj televiziji biće održano u ponedeljak, 18. novembar u Višem sudu u Beogradu.
Novac
15.11.2019.
Кo je uputio ovaj poziv američkim novinarima, ne zna se, tek odgovor je stigao od desetina novinara Njujork tajmsa, BuzzFeed-a, CNN-a, Volstrit žurnala, Vajsa i Conde-a.
"Politika"
07.11.2019.
Menadžment lista „Politika“ doneo je odluku da njeni honorarci ipak uz novčanu naknadu pišu tekstove za ovaj list, iako im je prethodno ponuđeno da potpišu izjavu kojom se odriču honorara do kraja godine, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u ovom listu.
"Blic"
30.10.2019.
Mladi novinari koji rade za „Blic“ (kompanija Ringier Axel Springer) susreću se s nepovoljnim uslovima rada, niskim mesečnim naknadama i godinama su angažovani na osnovu autorskih ugovora, iako obavljaju redovan posao s punim radnim vremenom u toj kompaniji.