Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
"Dan"
09.08.2017.
Udruženje novinara Crne Gore je zabrinuto povodom otkaza novinaru dnevnog lista „Dan“ Draženu Živkoviću.
27.07.2017.
Mnogi javni mediji duguju plate i doprinose svojim radnicima koji su prisiljeni na prijetnje i štrajkove, od javnog servisa do lokalnih medija.
Rajić
23.07.2017.
Konsultant Mreže za poslovnu podršku Dragoljub Rajić ocenio je da najuticajnije sindikalne organizacije u Srbiji imaju moć i "mašinu" koja može od političkog establišmenta da zahteva zaštitu za zaposlene, ali da godinama nije bilo takve inicijative, već da sindikati uglavnom "gase požare" kad se u nekim firmama javi problem.
Kina
21.07.2017.
Predstavnici kineske kompanije Hestil Srbija, u čijem sastavu posluje smederevska železara, zahtevaju od Vlade Srbije izmenu Zakona o radu to jest pooštravanje njegovih odredbi na uštrb radničkih prava, saznaje Danas u diplomatskim krugovima u Beogradu.
KSSS
17.07.2017.
Najnovije ubistvo deteta i majke, naše koleginice, medicinske sestre, ne može i ne sme da ostane samo novinarska tema za žutu štampu, već nas tera da ponovo tražimo odgovornost i konkretne mere od ljudi na vlasti, kojima je „dato“ da „stvaraju ambijent za bezbedan rad i život bez nasilja“.
RTS
18.05.2017.
Nezadovoljni radnici javnih servisa imaju iste zahteve - vraćanje 10 odsto umanjenih zarada, sporazum o dinamici isplate tog novca, povećanje plata i prijem svih angažovanih saradnika u stalni radni odnos.
18.05.2017.
Petoro novinarki i novinara koji se više nisu dobro osećali u medijima u kojima su godinama radili, koji su želeli ili bili prinuđeni da sve počnu iz početka, za Cenzolovku govore o tome kako su prošli kroz pravu dramu, ali i o olakšanju i preporodu
RTS
17.05.2017.
Štrajkački odbor sindikata „Nezavisnost” u RTS-u odlučio je da otkaže jednosatnu obustavu rada, koja je bila zakazana za danas u 13 časova.
Radomirović
15.05.2017.
Radomirović priča šta bi voleo da se u novinarskoj profesiji promeni za vreme njegovog mandata, govori o rasvetljavanju ubistava novinara u Srbiji.Vladimir Radomirović je novi predsednik Udruženja novinara Srbije, i osnivač i urednik portala "Pištaljka".
"Večernje novosti"
15.05.2017.
Situacija u redakciji „Večernjih novosti“ je teška, a zaposleni su se podelili i drugačije vide moguća rešenja za izlazak iz finansijske krize zbog koje se ovaj medij našao u žiži javnosti u poslednjih nekoliko dana.