Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
14.10.2021.
Smrad, lokalni kafanski besposličar, predstavnik omraženog DOS-ovskog režima, separatista, zagovornik Vojvodine Republike za koga je Srbija genocidna država, danguba, klasična lažovčina koja Pančevcima prosipa gluposti, najobičniji licemer i interesdžija, lažni zagovornik slobode medija i poltron, osvedočeni zagovornik nasilja, lažni borac za mir i promoter nasilja, Dinkov majstor zavade, Dinkov pulen, lažni novinar, profesionalni opozicionar, promoter nasilja, lažni borac za mir,
TV Pančevo
13.10.2021.
Sudijnica Višeg suda u Beogradu Marina Brkić donela je 9. septembra 2021. godine prvostepenu presudu u postupku koji novinar Nenad Živković vodi protiv RTV Pančeva i glavne i odgovorne urednice Jasmine Petković, u kojoj je utvrdila da su informacije o tužiocu koje je medij TV Pančevo objavljivao u periodu od 29. maja do 6. juna 2019. godine neistinite.

UNS
01.09.2021.
Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poslali su pismo direktoru kompanije „Novosti“ Nedeljku Кrsmanoviću i glavnom i odgovornom uredniku Miloradu Vučeliću u kojem iskazuju svoju zabrinutost zbog kriterijuma na osnovu kojih se koleginice i kolege novinari i medijski radnici proglašavaju suvišnim u „Novostima“, te im preti otkaz, iako su od neposrednih rukovodilaca visoko ocenjivani.
01.09.2021.
Mediji u Srbiji nisu slobodni, novinari rade pod pritiskom, za male plate i sa labavim ugovorima, izloženi cenzuri i autocenzuri, ideološki i materijalno podeljeni, bez dovoljne zaštite novinarskih udruženja i sindikata – ukazuju buduće kolege.

"Večernje novosti"
18.08.2021.
U susret 68. rođendanu dnevni list "Večernje novosti" planira da otpusti 40 zaposlenih. Direktor “Večernjih novosti, Nedeljko Krsmanović i glavni i odgovorniurednik ovog lista, Milorad Vučelić, to objašnjavaju kao ekonomsku neophodnost,dok istovremeno angažuju nove kadrove, honorarne saradnike i penzionere.
17.08.2021.
Sindikat novinara Srbije organizovao je okrugli sto „Кako do boljeg položaja novinara i medijskih radnika u Кragujevcu?“
"Novine subotičke"
16.08.2021.
Novinarkama Novih subotičkih novina, Nadi Harminc koja je u penziji i obavljala je do prošle nedelje posao zamenice glavnog i odgovornog urednika i Alani Šiški, koja je pratila rubriku posvećenu zdravstvu, usmeno je sredinom prošle nedelje, bez obrazloženja, saopšteno da više neće raditi u toj kući.

Montenegro
08.07.2021.
Novinari su prošle godine radili u otežanim uslovima, njihova bezbjednost je ugrožena, a ključni slučajevi napada na novinare i dalje nisu riješeni. To je ocijenjeno na konferenciji „Sloboda medija: juče, danas, sjutra“ koju je organizovao Sindikat medija Crne Gore u partnerstvu s Građanskom alijansom, uz finansijsku podršku Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.
Zitiste
13.05.2021.
Uprkos odlukama gotovo svih sudskih instanci u našoj zemlji, poslodavac uzbunjivača Divne Sakradžije, opštinska uprava u banatskom mestu Žitište, nastavlja da vrši odmazdu nad njom odbijajući da je vrati iz obližnjeg sela Torak, gde radi na radnom mestu na kojem faktički nema zaduženja.

Veličković
03.05.2021.
Na upravo završenim izborima Sindikata novinara Srbije u
podružnici RTS, s najviše glasova za predsednika je izabran Dušan
Veličković, novinar informativnog programa.