Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Radna prava
TV Pančevo
15.11.2019.
Pripremno ročište po privatnoj tužbi novinara sajta Pančeva Si ti (www.pancevo.city) Nenada Živkovića protiv odgovornog urednika televizije Pančevo Miroslava Milakova i Radio-televizije Pančevo zbog uvreda koje su mu upućene na toj televiziji biće održano u ponedeljak, 18. novembar u Višem sudu u Beogradu.
Novac
15.11.2019.
Кo je uputio ovaj poziv američkim novinarima, ne zna se, tek odgovor je stigao od desetina novinara Njujork tajmsa, BuzzFeed-a, CNN-a, Volstrit žurnala, Vajsa i Conde-a.
"Politika"
07.11.2019.
Menadžment lista „Politika“ doneo je odluku da njeni honorarci ipak uz novčanu naknadu pišu tekstove za ovaj list, iako im je prethodno ponuđeno da potpišu izjavu kojom se odriču honorara do kraja godine, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u ovom listu.
"Blic"
30.10.2019.
Mladi novinari koji rade za „Blic“ (kompanija Ringier Axel Springer) susreću se s nepovoljnim uslovima rada, niskim mesečnim naknadama i godinama su angažovani na osnovu autorskih ugovora, iako obavljaju redovan posao s punim radnim vremenom u toj kompaniji.
"Pančevac"
28.10.2019.
Mihajlo Gligorić, novinar iz Pančeva koji je posle 30 godina provedenih u nedeljniku Pančevac dobio otkaz zbog, kako je tvrdio, odbijanja da ode na psihijatrijski pregled, vraćen je na posao tri dana nakon teksta koji je o tome objavila Cenzolovka.
"Pančevac"
23.10.2019.
Reagovanje Dragana Žujovića, direktora „Pančevca” na tekst „Bivši novinar ’Pančevca’: Dobio sam otkaz jer nisam pristao da idem na psihijatrijski pregled”
"Pančevac"
23.10.2019.
Posle 30 godina rada u Pančevcu, Mihajlo Gligorić dobio otkaz jer nije želeo da u psihijatrijskoj bolnici ostane na posmatranju četiri dana. Кaže da je i ranije radio pod pritiskom i u strahu da će se zameriti gazdinim prijateljima
Grcka
02.10.2019.
Tokom štrajka neće raditi željeznica, brodovi, metro, banke, a skraćeno je i radno vreme autobusa i trolejbusa.
Germany
02.10.2019.
Temeljno restrukturiranje medijskog koncerna Aksel Springer podrazumevaće smanjenje broja zaposlenih za 10 do 20%, objavljeno je u Nemačkoj iz više izvora među kojima je i Udruženje novinara te zemlje.
"Večernje novosti"
01.10.2019.
Кompanija Novosti danas će produžiti rok za dobrovoljne prijave tehnološkog viška do 15. oktobra, jer se do sada za isplatu stimulativne otpremnine prijavilo ukupno 25 zaposlenih, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).