Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
Montenegro
09.12.2019.
Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara, koja zastupa više od 8.000 članova, najoštrije osuđuje napad na novinara Vladimira Otaševića na kojeg je u Podgorici nasrnulo obezbeđenje kontraverznog biznismena koji je bio u društvu višeg državnog tužioca, koji nije reagovao.

OEBS
09.12.2019.
Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju pozvala je vlasti Albanije da poboljšaju predlog zakona o novom sistemu registracije onlajn medija.
NDNV
27.11.2019.
Predsednik Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Norbert Šinković izjavio je danas u Beogradu da se mora insistirati na tome da je zaštita novinara i branitelja ljudskih prava od ključnog značaja za društvo.
Asanz
27.11.2019.
Grupa od 60 lekara uputila je pismo ministru unutrašnjih oposlova Britanije Priti Patel u kojem su izrazili ozbiljnu zabrinutost za zdravlje Džulijana Asanža navodeći da bi on “mogao da umre u pritvoru bez neophodne medicinske pomoći”, prenosi Indipendent.
Rusija
22.11.2019.
Ruska Duma usvojila je predlog zakona koji vladi daje pravo da registruje blogere, novinare i korisnike društvenih medija kao strane agente.
Turkey
07.11.2019.
Turski sud naložio je u ponovljenom postupku puštanje na slobodu turskog novinara i pisca Ahmeta Altana i novinarke i književnice Nazli Ilidžak, javila je državna turska agencija Anadolija.
MUP
07.11.2019.
O salvama verbalnih napada na Jelenu Stojković posle izveštavanja o aferi u Vranju, obavešteno i Više tužilaštvo. Posebno sam brinula da ni posredno ne ukažem na identitet maloletnika, kaže naša novinarka.
N1
07.11.2019.
Nepoznate osobe ponovo su bacile letke u dvorište televizije N1 dok je večeras trajala emisija "Presing" u kojoj je gost bio predsednik Samoopredeljenja i budući premijer Кosova Aljbin Кurti, prenela je ta televizija.
IFJ
04.11.2019.
U poslednjih deset godina ubijeno je 1.064 novinara, ali je sudski epilog imalo samo svako deseto ubistvo, saopštila je Međunarodna federacija novinara (IFJ) povodom 2. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.
Pašalić
04.11.2019.
Profesionalni rad i status novinara urušeni su materijalnim statusom, fizičkim i svakim drugim napadima, ali i govorom mržnje i diskriminatorskom terminologijom, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava 2. novembra.