Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
svicevic
13.10.2018.
Prijepolje - Direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević danas je sa konferencije za štampu udaljio novinarku lista Polimlje Memnunu Cmiljanović.
Marinova
11.10.2018.
SNB (Savez novinara Bugarske) ponovo zahteva od Narodne skupštine da obrati pažnju na predloge koji su podneti pre više od godinu dana, a tiču se zakonodavnih izmena u vezi sa zaštitom novinarskog rada i slobode medija. Tražimo povećanje kazne za napad na novinare, i da se on u Krivičnom zakoniku okvalifikuje i svrsta u adekvatnu grupu krivičnih dela – pretnje, telesne povrede, ubistva i sl.
Marinova
09.10.2018.
Policija je uhapsila jednu osobu osumnjičenu za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove, koja je izveštavala o mogućoj korupciji vlasti, javio je bugarski radio.
Turkey
03.10.2018.
Sud u Turskoj potvrdio je doživotne kazne zatvora za istaknutog novinara Ahmeta Altana i petoro drugih, koji su osuđeni u februaru zbog pomaganja zaverenicima u vojnom udaru 2016. godine.
Gašpar
27.09.2018.
Nakon sedam meseci istrage brutalnog ubistva slovačkog istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice, slovačka policija uhapsila je jutros osam osoba među kojima bi, prema nezvaničnim informacijama slovačkog DenjikaN i slovačke agencije TASR, trebalo da bude ubica i ljudi koji su mu u ubistvu pomagali.
Dodik
03.09.2018.
Dino Jahić je nadležnim organima prijavio pretnje koje su u pojedinim slučajevima prerasle u pretnje smrću, a koje su usledile nakon medijske kampanje i nakon govora Milorada Dodika.
Mianmar
03.09.2018.
Dvojica Rojtersovih novinara koji su istraživali zločine mjanmarske vojske nad Rohindžama osuđeni su u ponedeljak na sedam godina zatvora zbog kršenja zakona o državnoj tajni.
ceska
31.08.2018.
Predsednik Češke Miloš Zeman požalio se na redovnom godišnjem savetovanju čeških ambasadora što češki novinari još nisu istrebljeni kao ptica dodo, neletačica sa Mauricijusa, koju su istrebili holandski mornari u 17. veku.
Meksiko
31.08.2018.
Reporter i snimatelj televizije Kanal 10 iz Kankuna ubijen je, saopštila je ta medijska kuća.
Dodik
28.08.2018.
Dva nepoznata mladića sinoć su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića.