Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
Desir
13.02.2019.
Predstavnik OEBS za medije Arlem Dezir danas je oštro osudio pretnje smrću koje su preko Fejsbuka upućene novinarima iz Srbije Nedimu Sejdinoviću i Draganu Janjiću.
Savet Evrope
13.02.2019.
Situacija u pogledu medijskih sloboda znatno se pogoršala u članicama Saveta Evrope, navodi se u izveštaju Platforme Saveta Evrope za zaštitu novinara koji je danas predstavljen u sedištu te organizacije u Strazburu.
Germany
13.02.2019.
Nemačko udruženje novinara uputilo je pismo Nezavisnom udruženju novinara Srbije u kojem se izražava podrška i solidarnost zbog učestalih pritisaka i napada na novinare u Srbiji.
12.02.2019.
Borska policija uhapsila je sinoć nekadašnjeg urednika TV Bor Zorana Maksića, koji je u jednom ugostiteljskom objektu u Boru izvadio pištolj, potvrđeno je Beti u borskoj policiji. "Maksić je posle hapšenja sproveden u Zaječar gde mu je određen pritvor, i protiv njega će biti podneta prijava za krivično delo" nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja", rekao je izvor iz policije.
Janjic
12.02.2019.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) najoštrije osuđuje uvrede I pretnje koje su sa Fejsbuk stranice “Srbija NAŠA zemlja“, upućene glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću.
N1
06.02.2019.
Akcijom policije i Trećeg javnog tužilaštva pronađena je i uhapšena osoba osumnjičena za pretnje upućene pismom zaposlenima Televizije N1, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu.
N1
05.02.2019.
Sindikat novinara Srbije najoštrije osudjuje pretnje smrću koje su upućene novinaima N1 i očekuje od nadležnih institucija da što pre istraže i javnost obaveste o ovom slučaju.
N1
05.02.2019.
Da će nastradati novinari, njihove porodice, a zgrada televizija biti dignuta u vazduh, poslednja je pretnja koju je dobila TV N1. Te pretnje su prijavljene i policiji, a osim njih, zbog aludiranja političara na vlasti da je N1 priznala Kosovo, kroz komentare na društvenim mrežama, naša televizija i novinari označeni su kao izdajnici i antisrbi.
Radio Valjevo
01.02.2019.
Prema informacijama do kojih je došla redakcija INFO 24 u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu, u toku prethodne večeri uhapšena su lica Petrović Božidar iz mesta Sedlari i Grković Momčilo iz Valjeva, a zbog sumnje da su izvršili kvalifikovani oblik krivičnog dela nasilničko ponašanje.
Venecuela
31.01.2019.
Venecuelanske vlasti pritvorile su trojicu stranih novinara i vozača koji je radio za špansku novinsku agenciju EFE. Reč je o najnovijim hapšenjima novinara koji prate pokušaje opozicije da, uz podršku SAD, svrgnu predsednika Nikolasa Madura.