Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
Meksiko
10.08.2019.
Reporter lista 'Grafico de Xalapa', ubijen je uprkos mjerama zaštite koje su bile na snazi za njega i za članove njegove porodice.
Avganistan
10.08.2019.
Najmanje dve osobe su ubijene, a dve povređene nakon bombaškog napada na privatni autobus radnika avganistanske televizije, rekla su dva vladina zvaničnika.
Zdravic
02.08.2019.
Novinar lista „Rasina pres“ Gvozden Zdravić obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da „skandalozno saopštenje“ Opštinskog odbora SNS-a Aleksandrovca shvata kao pretnju kako bi prestao da piše. Poverenik ovog odbora tvrdi da nije reč o novinarskom pisanju, već „lažima“ , zato što nije hteo da Zdraviću da milion dinara za njegov list.
Seselj
24.07.2019.
U anketi sprovedenoj na sajtu Danasa 80 odsto građana smatra da Vojislav Šešelj neće biti sankcionisan zbog uvreda i pretnji upućenih novinarski Danasa, dok 71 odsto njih smatra da bi novinari trebalo da dobiju veću zaštitu od države.
Pašalić
24.07.2019.
Zaštitnik građana Zoran Pašalić dostavio je danas medijskim udruženjima i asocijacijama Predlog sporazuma o saradnji u oblasti uspostavljanja Platforme radi zaštite i unapređenja bezbednosti novinara.
Sandžak
24.07.2019.
Glavni i odgovorni urednik „Sandžak televizije“ i aktivista liste Muamera Zukorlića Salahudin Fetić obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da je posle njegove prijave da je napadnut u junu ove godine ispred prostorija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), policija identifikovala i saslušala napadača.
Desir
19.07.2019.
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija, Harlem Desir osudio je danas na svom Tviter nalogu napad Vojislava Šešelja na novinarku našeg lista Snežanu Čongradin.
19.07.2019.
Tamo gde je lider radikala Vojislav Šešelj stao prethodnog dana, nastavila je njegova saradnica i poslanica Vjerica Radeta.
19.07.2019.
U Skupštini Srbije poslanici većine, kao i poslanici jedne opozicione stranke, nastavili su sa retorikom targetiranja određenih medija i nevladinih organizacija kao antidržavnih i antisrpskih i koje, kako tvrde, vode hajku protiv predsednika i vlade.
Seselj
19.07.2019.
Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, proći će nekažnjeno zbog uvreda koje je uputio novinarki Danasa Snežani Čongradin.