Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
Novi Sad
16.04.2021.
Radna grupe za bezbednost i zaštitu novinara održala je hitan i vanredni onlajn sastanak povodom fizičkog napada na novinara Daška Milinovića, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u Novom Sadu.
Grad Vranje
15.04.2021.
Pogrdna imena, pretnje, duge poreske provere, ekonomsko iznurivanje a ni tužbe nisu retkost. Pritisci na lokalne medije u Srbiji su raznoliki. Neke maštovite primere sa juga Srbije zabeležila je reporterka DW:
Egypt
15.04.2021.
Egipatske vlasti oslobodile su danas dvoje lokalnih novinara koji su proveli 17 meseci u pritvoru, rekli su njihov advokat i članovi porodice.

Rusija
15.04.2021.
Ruska policija pretresla je redakciju studentskog lista i stanove četvorice urednika koji su napravili video zapis o represiji nad pristalicama opozicionara Alekseja Navaljnog.

Jagodina
15.04.2021.
Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da su poznata imena neposrednih ubica dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine Milana Pantića, ali da su izvršioci tog zločina na slobodi jer tužilaštvo nema dovoljno dokaza za sud.

Belorusija
15.04.2021.
Beloruske vlasti zabranile su emitovanje programa evropske televizije Euronews što kritičari režima Aleksandra Lukašenka doživljavaju kao cenzuru.

Grcka
12.04.2021.
Premijer Kirijakos Micotakis zatražio je ubrzanu istragu o ubistvu novinara, koje su osudili evropski zvaničnici, grčke političke partije i novinarska udruženja.

Grcka
12.04.2021.
Grčki televizijski reporter Jorgos Karaivaz ubijen je danas iz vatrenog oružja u južnom atinskom predgrađu Alimos.

09.04.2021.
Politika u Srbiji je usavršila uticaj ne medije, mnogi su pristali da joj budu u službi kao propagandni servis, oni koji to nisu proterani su u „rezervat“, gde jedva finansijski preživljavaju, ali se i dalje bore za javni interes, vlast sada sprovodi dehumanizaciju novinara zbog čega neki od njih mogu da izgube glavu, upozoreno je danas sa okruglog stola „Srbija 2030: Mediji i demokratija“.

Novi Sad
08.04.2021.
Na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije redakcije portala NS Uživo, juče je osvanuo grafit sa porukom: „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.