Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
19.04.2019.
Ne umem do kraja da proniknem u čudovišne razloge zbog kojih me Branka Prpa iznebuha optužuje za monstruozna dela, ali pamtim da sam kao glavna urednica Politike dva puta izazvala njen bes.
Desir
19.04.2019.
Predstavnik OEBS-a za medije Arlem Dezir izjavio je danas da je "šokiran" videom objavljenim na internetu koji je "otvoreni poziv na nasilje" protiv novinara Birna Srbija i Slobodana Georgieva.
Georgijev
19.04.2019.
Više od 150 novinara i građana protestovalo je danas ispred zgrade u kojoj se nalazi Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Кatanićevoj ulici u Beogradu.
NDNV
18.04.2019.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da konačno preduzmu efikasne mere na zaštiti naših koleginica i kolega, koji su neprestano na meti najgorih mogućih uvreda i pretnji, uključujući i pretnje smrću.
Curuvija
17.04.2019.
Izjava Nadežde Gaće, povodom inicijative UNS-a da Slavko Ćuruvija dobije ulicu u Beogradu je čudna, da ne kažem uvredljiva i nejasna. UNS, 1999. godine nije isto što i UNS 2010. godine kada je predsednica Ljiljana Smajlović. Ni NUNS 1999. g. dok je predsednica bila Gordana Suša, nije isti kao NUNS danas, kada je na čelu tog udruženja Nadežda Gaće.
17.04.2019.
Novinarka i nekadašnja saradnica Slavka Ćuruvije Ljiljana Smajlović negirala je optužbe Branke Prpe, nevenčane supruge ubijenog novinara, da je ona Slobodanu Miloševiću prenela Ćuruvijine reči da se za njega sprema haška optužnica „jer Ćuruvija to nikada nije ni izgovorio“.
Curuvija
16.04.2019.
Komisija za istraživanje ubistava novinara zaprepašćena je podmuklim napadom Branke Prpe na članicu ove Komisije Ljiljanu Smajlović i ujedno i nekadašnju spoljnopolitičku urednicu Evropljanina Slavka Ćuruvije, i to 20 godina posle ubistva Ćuruvije i nekoliko dana posle presude kojom su odgovornima za zločin izrečene kazne od stotinu godina zatvora.
Curuvija
16.04.2019.
Istoričarka Branka Prpa izjavila je da je njenom ubijenom suprugu, novinaru Slavku Ćuruviji „presudila“ rečenica da protiv tadašnjeg lidera Srbije Slobodana Miloševića treba da bude podignuta haška optužnica.
Dr Nojman
16.04.2019.
Direktorka istraživanja u Dart centru za novinarstvo i traumu Univerziteta Кolumbija u Njujorku, dr Elana Njuman, za Cenzolovku govori o posledicama koje kod novinara izazivaju napadi i pretnje koje doživljavaju, ali i o efektima koje konzumiranje traumatičnih vesti ostavlja na publiku
GHluhobjić
12.04.2019.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obaveštava javnost se pretnje istaknutim članovima našeg društva nastavljaju i da su postale svakodnevne, a u tim napadima poslednjih meseci prednjači Fejsbuk stranica "Srbija naša zemlja" sa svojim botovskim odredima.