Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
CAR
02.08.2018.
Tri novinara za koje se veruje da su ruske nacionalnosti ubijeni su iz zasede u Centralnoafričkoj Republici (CAR).
31.07.2018.
„Obaveštavam vas novinaru Stamenkoviću nisam pretio“, navodi Vladimir Kocić u odgovoru upućenom NUNS-u koji objavljujemo integralno

Novac
26.07.2018.
„Nemoj slučajno da ste slikali. I nemoj slučajno da to izađe tamo, znam vas obojicu“, rekao je radnik gradskog Vodovoda u vranjskom naselju Raška kada su novinar i snimatelj portala Info Vranjske na poziv građana izašli na teren.
Novac
24.07.2018.
Prilikom izlaska na teren u naselju Raška u Vranju, u ponedeljak se dogodio novi napad na novinare Info Vranjskih. Dok su, na poziv građana, novinar i snimatelj, sa legitimacijama, radili svoj posao, na njih je nasrnuo vozač iz „Vodovoda“. Ovaj čovek je najpre javno pretio građanima, a zatim i članovima redakcije Info Vranjskih. - Nemoj slučajno da ste slikali. I nemoj slučajno da to izađe tamo, znam vas obojicu - rekao je taj radnik „Vodovoda“.
Indjija
10.07.2018.
Policija je utvrdila ko je u petak na ulici i Inđiji tamošnjoj novinarki Verici Marinčić uputio pretnje i od njega je uzela izjavu. I dalje se traga za muškarcem koji je bio u društvu osumnjičenog, a od Tužilaštva zavise sledeći potezi policije.
Cvetković
10.07.2018.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beloj Crkvi uhapsili su S. Z. (39) zbog sumnje da je sinoć, ispred jednog kafića u Beloj Crkvi, udario novinara Stefana Cvetkovića.

NDNV
09.07.2018.
Tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i poštansko sanduče, koje se nalazi ispred kancelarije udruženja u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, oskrnavljeni su tokom jučerašnjeg dana po ko zna koji put za redom, saopštilo je to novinarsko udruženje.
Indjija
09.07.2018.
Novinarka lokalnog portala "Inđija kafe" iz tog grada Verica Marinčić, napadnuta je u centru Inđije. Kako je Marinčić rekla za Betu, u trenutku dok je sinoć na ulici razgovarala sa komšijom u blizini se parkirao automobil iz kojeg su dvojica mladića počela da viču na nju i upućuju joj pretnje. "Nisam znala da li se meni obraća, jer su mi obojica nepoznati. Međutim, onda sam čula kako mi psuje majku i govori: snimaj sad, majku ti j…", ispričala je
SAD
02.07.2018.
Naoružani napadač je pucao u redakciji lokalnih novina u Merilendu, petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u "ciljanom napadu" na ovaj medij.
Zakoni
21.06.2018.
Tužilaštvo je došlo do novih dokaza koji potvrđuju sumnju da novinar Stefan Cvetković nije bio kidnapovan – kaže za Danas tužilac Tihomir Knežević iz Vršca, dodajući da je Cvetković u međuvremenu od statusa oštećenog lica postao osumnjičeni.