Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
"Danas"
24.04.2018.
Novinarka Danasa Lidija Valtner, koje je obezbeđenje Srpske napredne stranke brutalno napalo na mitingu ove partije, upriličenom povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pozvana je, skoro godinu dana posle incidenta, da u svojstvu svedoka da izjavu u postupku koji se vodi protiv napadača na novinare tog dana.
France
23.04.2018.
Na uličnim protestima protiv vladinih reformi u Parizu održanim 19. aprila, u policijskom napadu šok granatama povređena su dva fotoreportera Jan Šmit Vitli i Karin Pjer.
RTS
22.04.2018.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) podseća da je pred zoru 23. aprila 1999. NATO bombama ubijeno 16 radnika Radio televizije Srbije na radnim mestima.
Mediji
21.04.2018.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) osuđuje fizički i verbalni napad na novinarke Radio Beograda i portala Kossev koji se dogodio u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.
MUP
18.04.2018.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M.J. (1977) osumnjičenog da je jutros napao novinara i snimatelja Televizije "Prva". Sumnja se da je on pretio ekipi "Prve" koja je u blizini njegovog lokala imala zakazan intervju, a potom je snimatelja više puta udario u lice i naneo mu lake telesne povrede.
18.04.2018.
Tokom prošle noći obijene su prostorije Radio televizije Kragujevac.
Prva srpska televizija
17.04.2018.
Sindikat novinara Srbije (SINOS) osuđuje današnji napad na novinara i snimatelja Televizije Prva Danila Mašojevića i Vladetu Uroševića i poziva nadležne da adekvatno kazne napadača.
Prva srpska televizija
17.04.2018.
Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan muškarac nasrnuo na snimatelja i naneo mu povrede glave. Novinar Danilo Mašojević i snimatelj Vladeta Urošević napadnuti su prepodne u Leskovcu pred početak snimanja intervjua sa gradonačelnikom Leskovca, javlja B92. Jedan muškarac je svojim automobilom blokirao vozilo Prve televizije koje je bilo parkirano nedaleko od njegove radnje i nasrnuo je na snimatelja kojem je naneo povrede glave.
Syria
17.04.2018.
Ruski reporter koji je istraživao smrt ruskih plaćenika u Siriji preminuo je u bolnici nakon pada sa petog sprata zgrade u kojoj je živeo.
Ekvador
16.04.2018.
Predsednik Ekvadora Lenin Moreno potvrdio je danas da su ubijena tri novinara oteta pre tri nedelje na granici s Kolumbijom, čime su stvoreni uslovi za napad na otmičare.