Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
N1
27.06.2017.
N1 televizija u Sarajevu podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica kao urednika stranice Bošnjaci.net i Facebook stranice Bošnjaci zbog ugrožavanja bezbednosti zaposlenih na toj televiziji.
27.06.2017.
Nakon što je u petak objavila tekst o tome kako su ekstremni desničari u Nišu sprečili projekciju filma "Albanke su naše sestre", novinarki i zamenici glavnog urednika Cenzolovke Mariji Vučić preko Fejsbuka je neko zapretio rečima: "Kamenjarko, ići ćeš pod mač ubrzo".
24.06.2017.
ZBOG SKANDIRANJA “KOSOVO JE SRBIJA“ OTKAZANA PROMOCIJA FILMA “ALBANKE SU NAŠE SESTRE“
N1
24.06.2017.
Producenti filma "Albanke su naše sestre" čije je prikazivanje u Nišu ometeno i odloženo u četvrtak, zatražili su od vlasti hitnu istragu pretnji koje su tada upućene prisutnima n projekciji.
EU
21.06.2017.
Od tužilaštva se očekuje da istraži ko je nasilno sprečavao novinare da izveštavaju o incidentima tokom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića i zašto policija nije reagovala.
Turkey
20.06.2017.
Suđenje grupi od 17 ljudi, među kojima je najviše novinara, optuženih za veze sa prošlogodišnjim neuspelim pučem počelo je danas u Istanbulu.
Irak
20.06.2017.
Francuski novinar poginuo je u iračkom gradu Mosulu u eksploziji mine, javila je francuska televizija.
Columbia
20.06.2017.
Dvojica holandskih novinara oteta su na severu Kolumbije, a veruje se da su za to odgovorni pobunjenici Nacionalne oslobodilačke armije.
SNS
19.06.2017.
Srpska napredna stranka saopštila je da će njen pravni tim tužiti "kontramitingaša" Marka Radosavljevića zbog, kako su naveli, "provociranja, izazivanja nereda i nemira" na skupu podrške koji je SNS o
Narodna Skupština
16.06.2017.
Poslanica Demokratske stranke, Maja Videnović na današnjoj sednici Odbora za kulturu i informisanje zatražila je dopunu dnevnog reda sa tačkom osude brutalnih napada na novinare koji su se desili u danu prve inauguracije predsednika Srbije, ali je predsednica Odbora Maja Gojković odgovorila da se dnevni red ne može dopuniti jer nije poštovana procedura.