Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
Sputnjik
03.06.2020.
Policija u SAD je nekoliko puta pogodila gumenim mecima novinarsku Sputnjika Nikol Rasel, koja izveštava o protestima ispred Bele kuće, iako je ona pokazala novinarsku legitimaciju.
Tutin
02.06.2020.
Direktor Sandžačke TV mreže iz Tutina Amir Numanović izjavio je danas da je taj medij "osujetio više pokušaja" ometanja emitovanja programa u četvrtak veče, kada je u programu gostovao bivši poslanik SDA Sandžaka i aktuleni nosilac liste "Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu" Bajro Gegić.
SNS
02.06.2020.
Poslovno udruženje lokalnih nezavisnih medija – Lokal pres uputilo je pismo Savetu za štampu u kojem traži da reaguje na hajku koju vode stranački funkcioneri i direktori javnih službi protiv redakcija TV Šabac i Podrinskih novina.
SAD
02.06.2020.
Dvojica članova televizijske ekipe Rojtersa povređena su u subotu uveče u Mineapolisu kada je policija na njih ispalila gumene metke dok su snimali proteste u tom gradu. Incident se dogodio pošto su pripadnici snaga bezbednosti, nedugo posle početka policijskog časa upali među 500 demonstranata okupljenih na jugozapadu grada.
KPS
02.06.2020.
Кosovski carinici na prelazu Jarinje nisu danas dozvolili distribuciju dnevne štampe iz centralne Srbije, pozivajući se na uredbu prema kojoj roba koja nema deklaraciju na kojoj piše da je namenjena za "Republiku Кosovo" ne može da uđe na Кosovo.
Milan Pantić
26.05.2020.
Od donošenja naredbe o sprovođenju istrage povodom smrti dopisnika "Večernjih novosti" Milana Pantića, pre dve godine, saslušano je 17 svedoka za koje se pretpostavljalo da bi mogli da imaju izvesna saznanja o ovom krivičnom delu, kaže za naš list viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković.
22.05.2020.
Zaštitnik građana Zoran Pašalić potpisao je danas sa predstavnicima
medijskih udruženja i asocijacija i novinskih sindikata Sporazum o
uspostavljanju platforme za evidenciju slučajeva ugrožavanja bezbednosti i
pritisaka na novinare i ostale medijske aktere. Sporazum je potpisan sa
Udruženjem novinara Srbije, Nezavisnim udruženjem novinara Srbije,
Nezavisnim društvom novinara Vojvodine, Asocijacijom nezavisnih
elektronskih medija, Asocijacijom medija, Asocijacijo
Meksiko
18.05.2020.
U Meksiku su ubijeni vlasnik novina Medios Obson i El Tiempo i policajac koji mu je bio dodeljen kao obezbeđenje nakon pretnji koje je dobijao, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.
"Večernje novosti"
15.05.2020.
Plamti Crna Gora u buntu verujućeg čestitog naroda, koji je, ustavši da brani svetinje i Srpsku pravoslavnu crkvu, stao da zaštiti uhapšenog vladiku Joanikija i sveštenstvo SPC.
Stefanović
15.05.2020.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objavio je na svom Tviter nalogu da je profil na toj društvenoj mreži, s kog je prećeno novinaru BIRN-a Slobodanu Georgievu, novinaru Nova S Ivanu Ivanoviću i porodicama nekoliko opozicionih političara, kreiran u Nemačkoj i da policija intenzivno radi na tome da otkrije ko se iza njega krije.