Nema slobode medija ako novinari rade u uslovima korupcije, siromaštva i straha
Napadi na novinare
MUP
02.10.2017.
Skoro četiri meseca nadležni organi u Srbiji ne mogu da utvrde ko je napao, pretio i maltretirao novinare i fotoreportere tokom mitinga Srpske napredne stranke, povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, 31. maja, u blizini Skupštine Srbije.
Požarevac
02.10.2017.
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić objavio je u sredu na svom Fejsbuk profilu fotografije urednika produkcije Za medija i T1 televizije Dušana Vojvodića i osnivača F televizije Dušana Firovića, iznevši niz uvreda na račun njihovog novinarskog rada, kao i komentar da „dvema gromadama nisu još objasnili da reket nije novinarski već sportski rekvizit“.
Reporteri bez granica
29.09.2017.
Reporteri bez granica (RSF) u ime srpskih novinara pozivaju međunarodnu zajednicu da osudi sve veće neprijateljstvo vlasti prema novinarima i medijima u Srbiji, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu ove organizacije.
Dojčinović
29.09.2017.
Stevan Dojčinović, urednik portala KRIK, tužio je danas Pokret socijalista Aleksandra Vulina zbog laži koje je ova stranka o njemu objavila u nizu saopštenja.
Mihajlović
28.09.2017.
Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, smatra da su nedopustva saopštenja Pokreta socijalista u kojima je brutalno izvređan urednik KRIK-a Stevan Dojčinović.
Desir
21.09.2017.
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir pridružio se Udruženju novinara Srbije u osudi napada na novinarsku ekipu Radio-televizije Srbije.
"Pink"
19.09.2017.
Sve što se desilo posle napada na novinarke Pinka, pokazalo je još jednom duple aršine vlasti prema medijima i podelu na „naše“ i „njihove“.
Dveri
18.09.2017.
Pokret Dveri saopštio je da se za vreme protesta ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.
"Pink"
18.09.2017.
Sindikat novinara Srbije traži hitno reagovanje nadležnih organa povodom napada na novinarke Pinka tokom izveštavanja sa protestnog mitinga ispred Televizije Pink
Peco
14.09.2017.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u okviru istrage obijanja stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo saslušano više osoba, ali da se još pouzdano ne zna ko je to učinio.